Over Ons

Wie zijn wij?

Wij zijn Gidsen Edelweiss. Een echte meisjesscouts sinds 1962 met gemiddeld een twintigtal leiding en ongeveer 200 leden. We staan iedere zaterdag op Hoogland klaar om er weer een spetterende namiddag van te maken.

We hebben een aantal vaste tradities binnen onze scouts die we ieder jaar voortzetten. Zo beginnen we met een startdag die we samen met de jongens organiseren. Deze eindigt met een overheerlijke massa-BBQ. Ons jaarlijks cocktailfeestje heeft zijn vaste waarde in Lokeren. We maken er steeds een fantastisch evenement van dat we inkleden in een verrassend en origineel thema. Sinds 2019 organiseren we een heuse sneukeltocht voor jong en oud, dit weer in samenwerking met Scouts Sint-Laurentius.

Om het jaar goed af te sluiten gaan we natuurlijk ook op scoutskamp. Voor de jongste leden is dit in gebouwen, waar ze zich 4 of 6 nachten volledig mogen laten gaan als echte scout. Voor de ouderen is dit een tentenkamp met zelf gesjorde bedden en zelfs stapelbedden in onze tenten. Voor de eerstejaars gidsen staat hun totem dan gepland. Hierbij krijgen ze een totemnaam die grondig wordt uitgezocht, zodat deze al hun eigenschappen omvat. Iedere 4 jaar trekken we er op uit met zijn allen, dan gaan we op groepskamp.

Naast al deze activiteiten worden er bij Gidsen Edelweiss echte vriendschappen gesmeed. De leidingsploeg is een hechte vriendengroep die niet enkel van 14 tot 17 uur op de scouts vertoefd. Hopelijk kan jijzelf of jouw dochter hier later ook hetzelfde over denken. We hebben iedereen er graag bij, dus kom zeker eens langs!

Tot snel!!

Waar vindt u ons?

Onze lokalen bevinden zich op de terreinen van Hoogland. Via 'Oude Heerweg 125, 9160 Lokeren' komt u zo bij ons uit.